Smart HOME - Termostat inteligent, senzor umiditate, emițător IR RF

Trăim într-o lume în care totul se schimbă într-un ritm accelerat și, zi de zi, apar noi tehnologii care să ne faciliteze viață. De la ultimul tip de smartphone, până la electrocasnicele care, printr-o simplă apăsare de buton, gătesc și fac treburile pentru noi.

Și pentru că timpul este prețios, tot mai multe persoane caută soluții pentru a simplifică lucrurile. Întreg procesul începe de acasă, de la locuința în sine.

Smart HOME (casă inteligență) reprezintă locuința viitorului, pentru că, deși poate părea de neînțeles, o porți mereu cu ține, chiar și atunci când ești plecat la serviciu sau în vacanță.

Dacă obișnuiești să pleci des de acasă, cu siguranță știi că este destul de dificil să cauți mereu soluții că cineva să aibă grijă de casa ta, să nu se întâmple nimic neobișnuit (să ai căldură când te întorci sau o aerisire optimă). În cele ce urmează, facem o comparație între o casă veche și o casă smart, astfel încât să poți descoperi beneficiile unui stil de viață smart.

Casă Veche

De multe ori, devine obositor să ai în grijă de toate lucrurile ce țin de buna funcționare a locuinței, dacă s-a încălzit corespunzător în fiecare camera, sau dacă umiditatea este cea potrivită, astfel încât membrii familiei să se simtă confortabil și să respire un aer sănătos. Să nu mai vorbim despre celelalte îndatoriri zilnice, cum ar fi gătitul sau curățenia.

Și, recunoaștem sau nu, grijă de a nu ști ce se întâmplă acasă atunci când suntem plecați în vacanță sau la serviciu, sau dacă am încuiat casă sau nu cumva am plecat pe fugă, poate fi adesea obositoare.

Fără ajutor tehnologic, dedicăm majoritatea timpului sarcinilor care, într-o casă smart, ar putea fi făcute doar cu un singur click. Deși poate părea un scenariu de film din viitor, modul tradițional de conviețuire s-ar putea transformă simplu și practic, prin adaptarea la noile tehnologii care fac din case vechi, case inteligente.

Casă SMART

Casele inteligente sunt concepute atât pentru stilul de viață modern cât și pentru omul care este mereu pe fugă și are nevoie să controleze totul de la distanță. Practic, acesta se poate îngriji de locuința sa, chiar și atunci când este plecat. Când ne referim la casele inteligente, ne gândim la tehnologii care o fac să se descurce de una singură, prin control digital. Aici amintim de electrocasnice smart, camere video, sisteme de securitate, termostat inteligent, senzor de umiditate sau emițător IR RF.

Poate te gândești că va costă o avere să trăiești conform noilor tendințe. În realitate, o casă SMART înseamnă o investiție pe termen lung, care te va scapă de costuri inutile cu privire la iluminarea ineficientă sau la consumul prea mare de apă curentă.

O casă smart este gândită pe baza unor concepte inteligente, conectate la un dispozitiv mobil, care te va ajută să controlezi totul de la distanță. Un sistem smarthome este gândit în așa fel încât, printr-o singură acțiune, să te controlezi toate activitățile casnice necesare pentru un traiul de zi cu zi, fie că alegi o casă lângă București sau în orice alt complex rezidențial din afară orașului.

Cele mai importante dispozitive care nu trebuie să lipsească dintr-o casă SMART, sunt:

●      Termostat inteligent - Încălzirea prin centrală termică te poate scapă de grijile rețelei publice, dar poate deveni o povara când vrei să pleci de acasă și știi că nu are cine să îți pornească centrală. Temperatura optimă, în cazul centralelor termice, este controlată printr-un termostat. Dacă vrei să duci încălzirea la un alt nivel, termostatul SMART îți asigura o încălzire garantată de pe smartphone sau tabletă, chiar și când ești departe de casă. Termostatul este facil de instalat, cât și de controlat.

●      Senzor de umiditate - O problemă pe care o au tot mai multe persoane, este legată de calitatea aerului din locuința. Nu știi niciodată dacă umiditatea este cea benefică, sau dacă este prea mare sau mică. Cu un senzor de umiditate inteligent, poți controla nivelului simplu și cu rezultate sigure. Senzorul poate percepe și raporta, totodată, temperatura și umiditatea către un dispozitiv unde este înregistrată aplicația, pe smartphone sau tabletă.

●      Emițător IR RF - Casă SMART este inteligentă și în afară, nu doar înăuntru. Așa că, dacă îți dorești să îți deschizi poartă fără a te da jos din mașină, te ajuți de mijloace care să îți faciliteze accesul.

Casa SMART este o alternativă extrem de atractivă față de casele tradiționale, iar tot mai multe persoane se îndreaptă către acest tip de locuința. Și nu este de mirare, pentru că, odată ce poți să simplifici activitățile, acasă va fi acel loc în care totul se desfășoară fără să te implici.

Așadar, fie că îți alegi o casă în cartierele special amenajate pentru astfel de locuințe precum Liziera de Lac, sau în orice alt loc, o casă SMART va fi cea mai bună investiție pentru tine și familia ta pe termen lung.

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică