Programul Noua Casă – Ce este?

Programul Noua Casă este un program lansat de guvernul României pentru a îi sprijini pe cei interesați în achiziționarea de locuințe. Acesta este administrat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii  (FNGCIMM).

Scopul programului este de a încuraja construirea și cumpărarea de locuințe, precum și de a stimula economia locală prin creșterea cererii de construcții și materiale de construcții. Prin intermediul acestui program, guvernul oferă o garanție pentru accesarea unui credit, pentru cei care doresc să achiziționeze o casă nouă.

Care este plafonul maxim pentru achiziționarea de case?

Garanția oferită prin Programul Noua Casă acoperă o parte din costul total al achiziției unei locuințe, dar nu mai mult de 119.000 de euro.

Finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 de euro pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro. Solicitanții trebuie să dispună de un avans de 5%. Valoarea maximă crește la 119.000 euro pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, iar în acest caz avansul solicitat este de 15%.

Subvenția este acordată sub formă de garanție, ceea ce înseamnă că suma nu este oferită direct către beneficiar, ci este folosită pentru a garanta creditul ipotecar obținut de acesta.

Programul permite şi achiziționarea unor case cu valori ce depăşesc 70.000 sau 140.000euro cu condiția achitării diferenței din surse proprii.

Ce criterii trebuie să îndeplinească cei care vor să își cumpere case?

FNGCIMM acordă garanții pentru creditele ipotecare obținute de către beneficiarii programului, iar condițiile de acordare a garanției sunt stabilite prin intermediul ghidului pentru aplicanți. Pentru a beneficia de avantajele oferite prin Programul Noua Casă, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite criterii. Printre acestea se numără:

·      Să nu dețină o altă proprietate în nume propriu sau împreună cu soțul/ soția, indiferent de modul în care a fost dobândită.

·      Sau să dețină în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Noua Casă.

·      Să aibă o vârstă de cel puțin 18 ani.

În plus, locuința pentru care se solicită subvenția trebuie să îndeplinească anumite criterii de calitate și de eficiență energetică. Aceste criterii sunt stabilite prin intermediul ghidului pentru aplicanți, disponibil pe site-ul FNGCIMM.

Programul Noua Casă reprezintă o oportunitate interesantă pentru cei care doresc să achiziționeze o casă, dar care nu dispun de resurse financiare suficiente. Garanția oferită de program poate reprezenta o parte semnificativă din costul total al achiziției casei, ceea ce poate face diferența pentru mulți potențiali beneficiari. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare criteriile de eligibilitate și să se respecte condițiile impuse de program pentru a beneficia de subvenția oferită.

Dacă ești interesat de achiziționarea unei locuințe noi, te invităm să descoperi oferta noastră. Casele noi din Liziera de Lac pot fi achiziționate prin programul Noua Casă. Ai la dispoziție locuințe al căror preț începe de la 108,000 € + TVA pentru o casă de 3 camere cu grădină!

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică