La ce distanță se construiește o casă față de gardul vecinului?

Construirea sau cumpărarea casei perfecte înseamnă să ţii cont de numeroase aspecte, cum ar fi localizarea, designul, facilităţile, dar şi distanţa faţă de vecini. În acest articol, vom discuta despre distanţa minimă la care poate fi construită o casă faţă de gardul vecinului în conformitate cu legile în vigoare, astfel încât să nu întâmpini probleme în viitor.

Ce spune legea despre distanţă între case?

Înainte de a cumpăra o casă sau de a o construi, este important să cunoaştem regulile şi reglementările locale care guvernează construcţiile. Acestea includ aspecte legate de distanţa minimă între proprietăţi, înălţimea clădirilor şi multe altele. Iar pentru a evita orice neînţelegeri sau conflicte cu vecinii, trebuie să fim siguri că respectăm aceste reguli.

Potrivit legii, distanţa minimă între casa ta şi gardul vecinului trebuie să fie de cel puţin 2 metri. Concret, conform articolului 615 din Codul Civil este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

Această distanţă poate fi redusă, dacă se obţine acordul scris al vecinilor. Însă într-o lume ideală, cu toţii ne dorim ca distanţa dintre casă şi gardul vecinilor să fie cât mai mare, pentru a menţine un nivel adecvat de intimitate şi confort. În plus, astfel se evita neînţelegerile şi pot fi construite relaţii armonioase între vecini.

Cum afectează distanţa dintre case procesul de vânzare-cumpărare?

Distanţa dintre case poate avea un impact semnificativ asupra valorii unei case şi implicit asupra procesului de vânzare-cumpărare. Cumpărătorii pot fi interesaţi de casele care oferă mai multă intimitate, iar o distanţă mai mare între proprietăţi va creşte valoarea locuinţei pe piaţa imobiliară.

În plus, respectarea distanţei legale între casa ta şi gardul vecinului este esenţială pentru a evita problemele juridice în viitor. Dacă distanţă nu respecta reglementările, s-ar putea să întâmpini dificultăţi la vânzarea casei sau să fii nevoit să faci modificări costisitoare pentru a respecta normele.

Pentru a evita astfel de situaţii, este bine să achiziţionezi o casă de la un dezvoltator de încredere, care poate face dovada respectării tututror reglementărilor legale în vigoare.

Case care oferă intimitatea de care ai nevoie

Casele noi din ansamblul nostru rezidenţial sunt exact ce ai nevoie, din toate punctele de vedere. În complexul rezidenţial Liziera de Lac găseşti la vânzare diverse tipuri de case a căror construcţie respecta întocmai limitele impuse de lege.

Comunitatea noastră este una extrem de armonioasă, formată din oameni care, ca şi tine, şi-au dorit să locuiască într-o casă în mijlocul naturii, în timp ce dispun de facilităţile unui trai modern. Traiul în Liziera de Lac este caracterizat de linişte şi relaxare, iar aici nu vei avea problemele legate de case prea apropiate una de cealaltă.

Ansamblul nostru rezidenţial îţi oferă diverse tipuri de locuinţe construite la cele mai înalte standarde, care se potrivesc perfect stilului de viaţă modern şi dorinţei de a trăi într-un mediu natural. Nu ezita să ne contactezi şi să ne vizitezi pentru a-ţi alege casa mult-visată într-un complex rezidenţial sigur, unde vei avea parte de intimitatea şi confortul pe care ţi le doreşti.

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică