Case noi vs. case vechi – recomandări

Atunci când plănuiești să cumperi o locuință, unul dintre aspectele asupra căruia trebuie să decizi este legat de anul deconstrucție. Care sunt diferențele dintre casele noi și cele vechi? Care este cea mai bună opțiune pentru ține? Pentru a te ajută să faci o alegere, am pus laolaltă cele mai importante informații pe care este necesar să le cunoști în legătură cu casele noi și vechi de pe piață imobiliară.

Casă veche

De cele mai multe ori, o casă veche vine la pachet cu probleme la fel de vechi. Totuși, unele persoane sunt dispuse să le accepte, având în vedere avantajele pe care le poate aduce o casă veche. Acestea nu sunt numeroase, dar prezența în cartiere cu reputație, localizarea aproape de centrul orașului și arhitectură deosebită sunt motive suficiente pentru că unii cumpărători să accepte provocările pe care le aduce achiziționarea unei case vechi.

Recomandările noastre, dacă te gândești să achiziționezi o casă veche, sunt:

·       pregătește-te să plătești câteva sute de mii de euro – acest aspect este valabil pentru cei care vor alege o casă veche într-o zona de top din București;

·       ia în calcul compartimentarea – în funcție de vechimea casei, poți întâlni locuințe care au o compartimentare ce nu mai corespunde standardelor și nevoilor actuale. În plus, în unele cazuri, chiar și dimensiunea încăperilor poate fi problematica;

·       nu uită de costurile suplimentare cu renovarea casei - o casă veche poate avea nevoie de reparații, care se pot limita la finisaje sau pot implică structura de rezistență, iar acestea sunt extrem de costisitoare. La acestea se mai adaugă și schimbarea instalațiilor electrice și sanitare.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele de luat în calcul de către cei care se gândesc să își achiziționeze o casă veche. În funcție de particularitățile locuinței, pot există și alte lucruri, care trebuie analizate înainte de a lua o decizie.

Casă nouă

În București și în împrejurimi există numeroase ansambluri rezidențiale de case noi. Având în vedere varietatea ofertelor, alegerea perfectă din toate punctele de vedere se poate dovedi a fi dificilă. Dacă te gândești să achiziționezi o casă nouă, poți lua în considerare următoarele recomandări:

·       informează-te cu privire la profilul dezvoltatorului imobiliar – reputația este importantă în domeniul imobiliar, iar dacă vei alege o casă nouă într-un ansamblu construit de un dezvoltator cu renume bun, ai toate șansele să achiziționezi o locuința sigură, construită la standarde înalte;

·       eficientă energetică a casei – una dintre întrebările pe care este necesar să le adresezi se referă la eficientă energetică a casei noi, care depinde de izolație, precum și de calitatea ușilor și ferestrelor, printre altele;

·       perioada de garanție –pentru a nu a avea surprize neplăcute, precum cheltuieli cu reparațiile, în următorii 10-20 de ani, asigura-te că vei cumpără o casă nouă rezistență și durabilă;

·       mediul în care este amplasată casă – îți recomandăm să alegi o locație care îmbină utilul cu plăcutul. De exemplu, casele din Liziera de Lac se află în proximitatea Bucureștiului, dar totodată ferite de poluare și agitație.

Dacă ești în căutare de recomandări de locuințe noi, te invităm să consulți oferta Liziera de Lac, în care vei găsi, cu siguranță, o casă de vânzare care să răspundă preferințelor și nevoilor tale. Din portofoliul nostru fac parte mai multe tipuri de case, toate fiind amplasate într-un cadru natural de vis, înconjurate de pădure, pe marginea lacului. Microuniversul natural Liziera de Lac nu se află la o distanță foarte mare de București și dispune de facilități urbane moderne. Astfel, locuitorii ansamblului rezidențial nu sunt nevoiți să facă niciun fel de compromis atunci când aleg casele noi în mijlocul naturii, în detrimentul celor vechi. 

 

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.
complex rezidential

Complex rezidențial cu stații proprii de tratare a apei

Un stil de viață sănătos se extinde în toate ariile de trai ale unei familii, fie că vorbim despre calitatea somnului, confortul casei, aerul de afară, sau calitatea apei din gospodărie. Atunci când căutăm o locuință nouă pentru noi și familia noastră, ne dorim ca investiția să fie una pe termen lung și să ne construim o mulțime de momente fericite alături de cei dragi.
complex rezidential case

Complexul rezidential Liziera de Lac - lac, pādure și câmpuri verzi

Pentru mulți locuitori din capitală, o escapadă în mijlocul naturii, în weekend, reprezintă o sursă de deconectare de la tumultul urban și reconectarea cu sinele.Dar dacă ai putea face asta în fiecare zi? Să-ți regăsești liniștea, după o zi încărcată la birou, în casa ta situată în mijlocul naturii, dar aproape de București.