Case inteligente cu consum scăzut de energie

În ultimii 20 de ani, casele au devenit din ce în ce mai eficiente, în special datorită producătorilor de materiale de construcții care au învățat cum să reducă pierderile energetice prin produse și sisteme competitive.

Folosind cele mai recente standarde de construcții și tehnologizare, casele noi sunt construite pentru a minimiza pierderile și a asigura confortul dorit proprietarilor. Acestea prezintă cele mai recente inovații pentru sistemele de încălzire, precum și cele de ventilație sau aer condiționat, minimizând pierderile energetice, fapt care conduce la scăderea cantității de energie necesară pentru a încălzi sau a răci o casă.

Construcțiile de tip smarthome, sunt echipate cu tehnologie inteligență care poate reduce consumul de energie prin menținerea temperaturilor ideale deopotrivă atunci când locuința este ocupată, cât și atunci când proprietarii sunt plecați în vacanță, spre exemplu.

Accesibile de la distanță, din aplicațiile instalate pe smart phone, aceste condiții ideale pot fi programate cu timp înainte, pentru a menține temperaturile ideale conform dorințelor locatarilor casei. 

Un alt avantaj important în creșterea eficienței energetice în casele inteligente îl reprezintă consumul redus de energie al eletronicelor și eletrocasnicelor din locuința. Tehnologia prin care este construită aparatură electrocasnică din ziua de astăzi ne permite să ne bucurăm de economia pe care o oferă în casele smart, prin consumul raționalizat de energie eletrica.

Utilizarea redusă a energiei poate duce la economii semnificative în timp, creând în același timp mai puține emisii de carbon. Iar un stil de viață eco-friendly este un deziderat tot mai prezent pe buzele proprietarilor de locuințe și ale consumatorilor, în general.

Casă veche

În casele mai vechi, pierderea ineficientă de aer este cauzată de golurile care se dezvoltă treptat în fundația, pereții, tavanul și podul clădirii. Pe măsură ce aerul din interior iese din aceste mici deschideri, se creează un efect de vid care atrage aerul din exterior.

Acoperișurile caselor vechi, sistemele de încălzire și răcire din casele mai vechi pot scurge aerul tratat la temperatura prin fisuri și găuri de pe conductele îmbătrânite. Acest lucru este deosebit de important în zonele cu veri calde și ierni răcoroase, cum se întâmplă în București, precum și în localitățile învecinate. 

Acest lucru înseamnă, că pentru a aduce temperatura din camere la o medie dorită de locatari, proprietarii caselor vor utiliza sisteme clasice de încălzire care vor impune un consum ridicat de energie, care, din păcate, este extrem de dificil sau chiar imposibil de controlat. 

De asemenea, în multe case mai vechi, cuptorul sau unitatea de aer condiționat poate fi lăsate în funcțiune în timp ce casă este neocupată, sau pe tot parcursul nopțîi, în timp ce oamenii dorm. Acest lucru consumă energie inutilă, ceea ce poate contribui la creșterea costurilor facturilor lunare la energie.

De altfel, se pot produce scurt circuite care pot provoca pagube incontrolabile. Gândiți-va că este imposibil să scoți siguranțele de la panoul de electricitate clasic atunci când eșți plecat în vacanță sau părăsești locuința pentru mai mult de câteva zile.

Casă nouă 

Cu siguranță, alegând un smarthome vei putea reduce din cheltuielile cu energia, alegând dispozitive și sisteme care îți permit să țîi lucrurile sub control, chiar și de la distanță.Spre exemplu, dispozitivele precum termostatele inteligente și prizele inteligente sunt soluții viabile de a reduce consumul de energie electrică din casele inteligente.

Spre deosebire de construcțiile vechi, în  casele noi se pot implementa sisteme și tehnologii de ultima generație, care sunt accesibile și care pot aduce economii pe termen lung, în același timp fiind și eco-friendly cu mediul înconjurător. 

Iată câteva tehnologii smartcare îți vor permite să economisești energie și bani în casă ta inteligență fără a face rabat de la confortul pe care ti-l dorești:

●      Electrocasnice cu consum energetic redus

●      Panouri solare și alte surse de energie alternativă

●      Prize electrice inteligente

●      Termostate inteligente

●      Sisteme de iluminat inteligente

Pe toate acestea le poți găsi în noua ta casă smart lângă București, în complexul rezidențial Liziera de Lac.Situat într-o zona înconjurată de natură, Liziera oferă persoanelor care își caută o casă nouă prietenoasă cu mediul înconjurător și care îi ajută să facă economii, o soluție pentru o viață confortabilă și siguranță unei case inteligente, programată de la distanță pentru un stil de viață sănătos și în armonie cu dorințele proprietarilor.

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică