Casă lângă București vs. apartament într-un bloc nou

 

A alege între o casă și un apartament nu este o misiune ușoară, având în vedere că ambele opțiuni vin cu avantaje. Totul depinde de stilul de viață pe care îți dorești să îl adopți, de nevoile tale și ale familiei.

În acest articol am încercat să identificăm principalele diferențe dintre casele de lângă București și apartamentele de la bloc, iar dacă nu știi încă ce să alegi dintre aceste două opțiuni, următoarele informații îți vor fi, cu siguranță, de ajutor.

Casă cu sau fără etaj lângă București, pentru un plus de confort și intimitate

Fără îndoială, principala diferența dintre casele de lângă București și apartamentele în blocuri noi de la periferia capitalei este legată de nivelul de confort și intimitate.

O casă este prevăzută cu încăperi mult mai spațioase, în comparație cu un apartament. În plus, este demonstrat faptul că proprietarii de case sunt mult mai relaxați și fericiți, având în vedere stilul de viață pe care îl oferă o astfel de locuința. Pe lângă spațiu, cei care aleg case au parte și de un plus de intimitate.

Un alt motiv pentru care casele sunt preferate în detrimentul apartamentelor este accesul la spațiul verde din grădina. Indiferent de dimensiunea să – o grădina mică, cochetă, amenajată cu un colț pentru a savura cafeaua dimineața sau una generoasă, amenajată cu foișor și spațiu pentru grătar – un spațiu verde este o sursă de bună dispoziție. În cazul în care curtea exterioară este destul de generoasă, acolo se poate amenaja inclusiv un spațiu de joacă pentru copii.

Apartamente în blocuri noi

Dacă dorești să îți achiziționezi o nouă locuința lângă București și ai de făcut o alegere între casă și apartament, un aspect care te poate ajută să iei o decizie este legat de liniștea și intimitatea pe care ti le dorești. Majoritatea apartamentelor noi nu oferă un minim de intimitate, având în vedere că toate zgomotele făcute de către vecini pot fi auzite cu ușurință.

Dacă în trecut principala diferență dintre apartamente și case era legată de prețul de achiziție și de costurile de întreținere, având în vedere creșterea prețurilor de pe piață imobiliară de apartamente noi, precum și creșterea facturilor la întreținere, acest considerent nu mai poate fi luat în calcul. În unele cazuri, este mai avantajoasă achiziția unei case decât a unui apartament, iar avantajele sunt net superioare în cazul unei case noi.

În București, un oraș atât de populat, alternativa unei case este una de preferat. După o zi solicitantă la job, la școală, în mijloacele de transport și în aglomerația specifică, o casă lângă București va fi acel refugiu atât de necesar!

Consulta oferta noastră variată și alege casă care corespunde cel mai bine nevoilor și dorințelor tale și ale familiei. La Liziera de Lac te așteaptă o comunitate formată din oameni care împărtășesc aceleași valori și care și-au dorit un stil de viață urban și sănătos, înconjurați de un cadru natural mirific, dar cu acces la cele mai moderne facilități. 

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică