Casa inteligentă îți face viața mai ușoară

Cu toții vrem să ne facem viața mai ușoară în fiecare zi, mai ales atunci când ne gândim la "acasă". În ultimii ani, conceptul de smart home a pătruns în mintea proprietarilor de case din București sau alte orașe cu zone metropolitane din țară, iar solicitările au crescut pe măsura interesului acestora.

Termenul de smart home, sau casă inteligentă, se referă la casele moderne și tehnologizate care dispun de electronice și electrocasnice, sisteme de iluminat și încălzire care pot fi controlate de la distanță, printr-o aplicație mobilă, de către proprietar.

De asemenea, acestea pot transmite către aplicație date ce vor fi înregistrate, stocate și interconectate cu ale altor smart device-uri.

Astfel, alegând una dintre opțiunile de case inteligente disponibile în România, îți poți simplifica viață în familie, printr-un extra confort și control în propria locuința.

Casă veche

Acasă este locul în care ne retragem și ne refugiem după o zi aglomerată și în care ne dorim să petrecem clipe liniștite și odihnitoare. O casă veche, mai ales dacă este construită cu zeci de ani în urmă, are nevoie de numeroasele abilitări pentru a asigura proprietarii că nu pierde căldură, că nu există scurgeri de apă sau că sistemul de electricitate este complet funcțional și că nu va produce scurtcircuite la un moment dat.

Iar pentru o astfel de revizie, proprietarii vor trebui să își asume, de multe ori, și cheltuieli neprevăzute pentru că pot apărea, din cauza faptului că lucrurile nu sunt la vedere, diferite aspecte care vor implică investiții ulterioare.

Sigur, atunci când vorbim de case vechi, ne gândim și la spații ample și la o structura sigură, care și-a dovedit stabilitatea în timp. Dar, putem, oare, adapta o tehnologie smart la o casă veche? Care sunt provocările în a transforma casă copilăriei, poate, într-o casă inteligență care ne asigura de tot confortul pe care ni-l dorim și care sunt tehnologiile de care avem nevoie pentru a obține acest deziderat?

Casă nouă

Așadar, cum ar trebui să arate o casă nouă în care să avem tot confortul asigurat, în care să putem fi în control, evitând surprizele neplăcute. Casele de tip smart home îți pot face viața mai ușoară pentru că îți permit să ai totul la îndemână și să nu ai griji inutile, că de exemplu, atunci când pleci în grabă și nu știi dacă ai încuiat ușa casei.

De asemenea, dacă decizi să pleci în vacanță, smart home te va alertă dacă alarmă casei se declanșează, dacă toate sistemele sunt operaționale, sau dacă ceva neprevăzut se întâmplă între timp.

De ce să alegi un smart home? Pentru că îți simplifică viață acasă, te ajută să economisești energie, să te simți în siguranță chiar și când ești în vacanță, să te relaxezi atunci când vine vorba despre activitățile casnice și să întrețină o atmosfera plăcută în casă prin conexiunile la sistemele de divertisment.

Iar dacă vorbim despre device-uri inteligente din casă care pot fi activate de la distanță, acestea pot fi frigiderul, mașină de spălat, unitățile de încălzire, aerul condiționat, dispozitivele de iluminat, alarme și sisteme de monitorizare, termostate, încuietori inteligente, sisteme de divertisment audio și video etc.

Pentru că majoritatea proprietarilor care aleg sau se gândesc să aleargă un smart home văd potențialul de a economisi energie, bani și timp investit.

De exemplu, casele inteligente îți permit să ai un mai bun control asupra consumului de energie, prin automatizarea unor lucruri precum reglarea temperaturii, aprinderea și stingerea luminilor, deschiderea și închiderea ferestrelor etc. În plus, aceste case inteligente stochează informații despre utilizarea energiei care îți permit să analizezi și să ajustezi consumul pentru a spori eficientă din punct de vedere energetic vă pot ajută să deveniți mai eficient din punct de vedere energetic, pentru că te ajută să identifici spațiile din casă unde este nevoie de mai multă energie și spațiile în care consumul poate fi raționalizat.

Astfel, aceste case inteligente îți ușurează viața astfel încât să te poți concentra pe ceea ce contează cu adevărat pentru ține - timp de calitate petrecut alături de cei dragi.

 Așadar, dacă vrei să fii mai aproape de natură și să fii deopotrivă și mai prietenos și grijuliu față de mediul înconjurător, poți opta pentru o casă lângă București, care să dețină un smart home ce îți oferă confortul și siguranța la care ai visat mereu.

 

 

 

 

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică