Vrei să te muți la casă? Află cu ce avantaje vine această decizie

În anul trecut, după experiența pandemiei și a carantinarii la domiciliu, a lucrului de-acasă și a celorlalte aspecte care au venit la pachet cu ele, mulți dintre noi am simțit nevoia să ne schimbăm apartamentul de la bloc cu o casă cu curte sau terasă. Aceasta este vitală pentru starea de bine și relaxarea într-o zonă cu aer curat, libertate și intimitate, departe de agitația și aglomerația orașului. Pentru cei care încă nu au făcut acest pas,am pregătit următoarele rânduri, în care vom expune avantajele mutării la casă.

Bucură-te de mai multă relaxare în perioadele calde ale anului

O casă cu curte este incomparabil mai ofertantă din acest punct de vedere, întrucât ne dă posibilitatea de a ne relaxa și de a ne destinde într-un spațiu pe care îl putem amenaja după bunul plac. Dacă la casă ai o curte sau o terasă, aceasta poate fi oaza ta de natură, dacă o decorezi cu plante, obiecte și decorațiuni care să te bucure și să îți creeze mediul propice pentru relaxare.

Mai mult,atunci când lucrezi de acasă, aceasta poate fi biroul tău în aer liber, care îți va da energie și poftă de lucru. Fiind un spațiu multifuncțional, curtea unei case poate găzdui o grădiniță cu flori, un spațiu pentru grătarul și masa cu prietenii, un loc de joacă pentru cei mici sau locul în care să-ți încarci bateriile și să te odihnești. În plus, îți poți savura cafeaua de dimineață pe terasă, în ciripit de păsărele și zumzet de albine. Ce poate fi mai frumos și mai benefic pentru starea noastră decât un astfel de start al zilei? Și ca să încheiem ziua simetric, seara putem ciocni un pahar de vin cu cei dragi, peterasă.

Ai mai multă liniște și intimitate

Atunci când locuiești într-o casă pe pământ, vei avea parte de liniștea și intimitatea pe care locuitul într-un apartament nu ți le putea oferi, amplasat în zonele urbane aglomerate. Înconjurat de zgomotele diverse ce veneau din locuințele vecinilor, la bloc nu prea aveai parte de liniștea de care aveai nevoie după o zi de muncă epuizantă.

Pede altă parte, ne putem bucura de intimitatea de a face propriile noastre alegeri în legătură cu orele la care vrem să ne culcăm, să invităm prieteni la noi acasă, să ascultăm muzică sau să facem orice altă activitate preferată, fără a primi atenționări sau a deranja vecinii. Dacă suntem niște persoane creative, nevoia de a petrece timp în natură, în grădină, poate fi mult mai mare și atunci inspirația dă buzna cu mai multă ușurință. Așadar, o casă cu curte sau terasă poate fi un bun refugiu împotriva factorilor ce pot interfera cu obiceiurile și activitățile care îți plac cel mai mult.

Aer curat, mai puțină poluare

Cu mult mai avantajos decât în cazul locuinței la bloc estefaptul că, la casă, ne putem bucura de aer curat și de mai puțină poluare, atât fonică, cât și a aerului. Știm că orașele mari, deși ne facilitează accesul la punctele de interes mult mai rapid, acestea nu sunt locuri ideale de a trăi și de a avea o bună sănătate. Poluarea și aglomerația cauzează multe probleme de sănătate, precum probleme respiratorii, viroze, stres, lucruri care, la un moment dat, ajung să ne facă să ne simțim inadecvați și nefericiți. O casă situată la marginea orașului ne poate da șansa unei vieți mai sănătoase,într-un mediu mai curat și mai liniștit.

Loc de parcare asigurat

Atunci când alegi o locuință la casă, te vei bucura de un loc de parcare personal, aspect pe care, la bloc, fie trebuie să îl plătești în plus (deseori la un preț foarte mare), fie trebuie să îl schimbi de fiecare dată, în funcție de disponibilitate. Pe de altă parte, de multe ori locurile oferite de primărie în vecinătatea blocului nu sunt suficiente pentru toată lumea și în fiecare an, pentru păstrarea locului de parcare aferent trebuie să depui altă cerere. Pentru cineva care cunoaște foarte bine aceste probleme, avantajul de a scăpa de stresul găsirii unui loc de parcare în cartierele aglomerate este o adevărată binecuvântare. Chiar dacă curtea casei nu este extrem de spațioasă, o porțiune mică din aceasta se poate transforma în loc de parcare sau, într-un caz fericit, acesta este deja special amenajat.

Scăpăm de obiceiurile care ne deranjează din partea vecinilor

Atunci când împărțim un spațiu comun cu atâtea persoane în incinta unui bloc, pot apărea foarte multe aspecte care ne deranjează din partea acestora. Fie că suntem sau nu toleranți față de animalele de companie,că ne deranjează lătratul câinelui vecinilor sau pe ceilalți îi deranjeazăz gomotul pe care câinele nostru îl face, o locuință la casă ne scapă de această grijă. În plus, poate comportamentul vecinilor referitor la colectarea deșeurilor, păstrarea curățeniei sau alte detalii de acest gen care ne creează nemulțumire în acest sens, vor fi probleme de care vom uita odată cu mutatul la casă.

Alege un mediu protejat și atent la nevoile tale

Lista cu avantaje poate continua. De exemplu, dacă locuință la casă pe care am ales-o este amplasată într-un complex rezidențial, acesta poate avea sistem de pază asigurat în permanență, lucru care ne dă un sentiment sporit de siguranță. În altă ordine de idei, o casă ne dă independență, dar ne și conectează la viața comunității, cu membrii căreia suntem mult mai dispuși să socializăm atunci când avem un spațiu personal în care ne putem retrage,fără a fi invadat de vecini.

Liziera de Lac, un cămin perfect pentru tine

Alege o casa în Liziera de Lac și te poți bucura de aceste beneficii și de multe altele. Apropierea de București și amplasarea în sud-estul acestuia asigură un acces facil către zona urbană, dar cu ajutorul facilităților puse la dispoziție, vom limita cu siguranță drumurile către oraș. Liziera de Lac oferă case la cheie aflate într-un circuit închis, cu sistem de pază asigurat, locuri de parcare personale dar și un spațiu destinat parcărilor comune pentru mașinile vizitatorilor. Dacă nu deții o mașină personală,transportul către oraș este asigurat de microbuze Liziera de lac.

Mai mult, complexul deține o grădiniță dotată cu cabinet medical, spații de dormit, de luat masa și spații exterioare care să nu le îngrădească celor mici libertatea de ase juca și a explora.

Liziera de Lac deține farmacie și o zonă dedicată serviciilor medicale de bază sau urgențelor. Tot în folosul rezidenților, complexul are în dotare o piscină generoasă cu spațiu de relaxare și terenuri sportive de baschet și de tenis, precum și o promenadă destinată plimbărilor relaxante, activităților diverse sau întâlnirilor cu prietenii. Apropierea de pădure este iarăși un avantaj pentru cei care vor să se bucure din plin de natură în adevărata ei splendoare.

Community hub-ul din  incinta complexului ne vă face să ne simțim ca în oraș, putând fie să lucrăm de-acolo, fie să socializăm și să ne petrecem timpul liber. Spațiile comerciale de asemenea ne vor asigura tot ce ne trebuie pentru necesarul zilnic.

Te-ai gândit vreodată că poți să te bucuri de atâtea avantaje locuind la casă, în afara orașului, dar fără să simți că îți lipsește ceva comparând traiul la apartament cu cel la casă? Acum este momentul să-ți schimbi viața și să te muți într-un loc care să te ajute să devii cea mai bună versiunea ta, în Lizierade Lac!

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică