Optimizează toate costurile cu sistemul Smart Home

Avem telefoane inteligente, iar în ultimul deceniu tehnologia și automatizarea au devenit parte din viață noastră de zi cu zi. Așa încât, nu este o surpriză că și casă tradițională se transformă în casă nouă inteligență.Acasă ne dorim, poate, cel mai mult, să avem un grad ridicat de confort și control pentru a ne ușura activitățile casnice și pentru a ne oferi acel sentiment de siguranță atunci când suntem plecați departe.

Așadar, cum automatizarea este la un touch distanță, prin sisteme tehnologizate și echipamente inteligente montate în casele noastre, acum avem puterea de a controla aproape tot ce ține de smart home de pe  smartphone-urile noastre: de la sistemele de securitate la domiciliu, până la ambientul din camere, sau dispozitivele care ne oferă divertisment, precum sistemele audio și video. 

Totul este gândit astfel încât să ne ușureze activitățile și să ne bucurăm pe deplin de atmosfera ideală de acasă. 

Poate va gândiți, totuși, că toate aceste echipamente și dispozitive instalate în case cresc consumul de energie… Dar știați că aparatură și device-urile smart din casele inteligente ajută, în fapt, la eficientizarea energetică a locuinței, ceea ceva poate ajută să economisiți bani în timp? 

De asemenea, prin raționalizarea și controlul consumului de energie dintr-un smart home, alegem un stil de viață prietenos cu mediul înconjurător și mai puțină emisie de gaze cu efect de seră. 

Una dintre marile probleme ale unei case tradiționale, care nu este dotată cu dispozitive controlabile de la distanță o reprezintă pierderea de căldură și de energie. Acest lucru se întâmplă deoarece, din cauza fluctuațiilor de temperaturi din sezonul rece sau cald, încăperile au nevoie de un consum mai mare de energie pentru a încălzi, respectiv pentru a răci o camera. Prin sistemul smart din casele inteligente, puteți seta de la distanță, înainte de a ajunge acasă, temperatura optimă din fiecare camera, conform dorințelor membrilor familiei. 

Astfel, atunci când veți ajunge acasă, veți avea ambientul perfect, fără a face exces de energie pentru a răci sau încălzi o încăpere într-un interval de timp scurt. 

Case cu becuri inteligente

Atunci când dispozitivele de iluminat sunt conectate la un sistem de iluminat în perete (prize, conductori),chiar și atunci când sunt oprite, ele încă folosesc multă energie. Că atare, pentru a putea controla pierderile de energie, soluțiile inteligente de iluminat vin cu o rezolvare pentru proprietarii de case din București și din toată țară. 

Așa încât, un avantaj al unui smart home îl reprezintă sistemul de becuri inteligente, adică iluminarea smart. Puteți avea un sistem de iluminat smart cu becuri inteligente cu lumina albă, avantajoase la preț și care pot fi reglate că intensitate și stinse de la distanță, lumini inteligente pentru exterior alimentate cu energie solară etc. Și deși, inițial, ați putea ezită să alegeți aceste becuri inteligente din cauza costului puțin mai mare că cel al becurilor tradiționale, aceste becuri smart au o speranța de viață mai lungă, fapt care ajută la economisirea de bani în timp. 

De asemenea, sunt foarte versatile și au multe opțiuni de personalizare interesante, cum ar, spre exemplu, să le pornești automat, în același timp cu alarmă de trezire, sau să pornească cu 5 minute înainte de a ajunge seară târziu acasă. 

Așadar, fie că alegeți becuri inteligente cu LED, panouri de perete, benzi luminoase, lămpi inteligente, întrerupătoare inteligente, opțiuni de becuri bluetooth sau alte accesorii, casă nouă inteligență va va ajută să economisiți energie și, implicit, costuri suplimentare pentru consumul energetic. 

Case cu senzor de prezență

Casele inteligente sunt mai sigure pentru că vin personalizate cu senzori de prezența și mișcare. Astfel, aveți control permanent, inclusiv de la distanță, asupra siguranței casei. 

Cu ajutorul senzorilor de prezența care detectează când cineva intră sau iese dintr-o încăpere poate fie economisită energie prin prisma faptului că prin detecția prezenței sau aplecării cuiva dintr-o camera, pot fi stinse luminile sau căldură din respectiva încăpere, sau din contra, poate fi creat ambientul optim, așa cum își doresc persoanele care intră în camera. 

Detectarea prezenței cu ajutorul senzorilor este o dotare smart pentru casele inteligente, ce poate fi configurat pentru a automatiza dispozitivele inteligente și pentru a efectua acțiuni în funcție de parametrii pe care îi alegeți și de dorințele membrilor familiei. 

Senzorii pentru uși și ferestre va anunță când oamenii intră și ies din casă și pot chiar aprinde și stinge luminile pe măsură ce ușile sau ferestrele sunt deschise și închise. De aceea, acest tip de senzori sunt considerați o metodă eficientă de detecție și apărare contra intrării prin efracție în casele private și poate alerta proprietarul în timp real, chiar și de la distanță. 

Soneria video este, de asemenea, un senzor de prevenire a furtului și permite vizualizarea persoanei care este la ușa direct pe telefonul mobil. 

Un alt beneficiu al senzorilor de mișcare este acela că și ei pot fi conectați la un sistem video, așa încât la declasare veți primi o alertă direct pe smartphone și va fi inițiată, în mod automat, înregistrarea video pentru captarea evenimentului.  

Casele smart din complexul Liziera de Lac de lângă București reprezintă o opțiune inteligență pentru a fi aproape de natură și a avea confortul pe care l-ați dorit întotdeauna.Descoperiți toate beneficiile de a deveni proprietar de smart home din articolele de pe blog. 

 

 

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică