Locuiești la casă? 10 idei de design exterior

Ce poate fi mai frumos decât să ai o curte de care să te bucuri din plin, mai ales în această perioadă, în care am fost nevoiți să rămânem atât de mult timp în incinta caselor noastre? Dacă ai o curte și vrei să o amenajezi în așa fel încât să fie funcțională și să fie acea oază de liniște și relaxare spre care să te îndrepți ori de câte ori simți nevoia, ne-am gândit la câteva idei de design exterior pentru amenajarea curții de care dispui. Ele te pot inspiră să faci alegeri care ți se potrivesc, pentru un mini-univers natural în care te poți destinde, te poți elibera de stres și te poți bucură de o experiență cu adevărat terapeutică.

Un spațiu ce ar trebui să fie guvernat de intimitate ,o curte este locul ideal pentru petrecerea timpului liber și, de ce nu, pentru lucrul de acasă (atunci când vremea de afară ne permite), pentru activități de grădinărit sau pentru pregătirea și luarea mesei în aer liber. Mai mult, o curte îți da nelimitate opțiuni de a-ți pregăti acest spațiu personal în felul în care ți se potrivește cel mai bine, în funcție de nevoile tale.

Când ne referim la o curte de mici dimensiuni, este necesar să facem tot ce ne stă în putință că să folosim eficient orice spațiu, pentru a-l face un loc confortabil atât pentru familia noastră, dar și pentru vizitele prietenilor. Tocmai de aceea, este necesar să amenajăm curtea într-o manieră cât mai reușită, pentru a ne bucură în voie de acest spațiu. Iată câteva sugestii despre cum putem face acest lucru fără prea multă bătaie de cap:

  1. Creează spații eficiente de depozitare. Este bine     să ne gândim la ce anume contează cel mai mult pentru noi și să creăm un     loc relaxant și armonios, care să nu fie încărcat de lucruri fără     utilitate reală pentru noi. De exemplu, vom avea nevoie de spații de depozitare pentru micile detalii și obiecte de care avem nevoie în curte     (ustensile de grădinărit, ustensile pentru grătar etc.) și pentru asta  putem opta pentru un mobilier de grădina care să dispună de spații protejate de depozitare. De asemenea, putem masca aceste zone cu paravane  de lemn sau de plante cățărătoare, care să evidențieze și mai mult mediul natural în care ne aflăm.
  2. Optează pentru terasare. Pentru o curte de mici  dimensiuni, te poți orienta către o amenajare pe mai multe nivele, adică o  terasare, pentru a oferi vizual o supradimensionare a spațiului de care  dispui. În acest sens, plantele de dimensiuni mici sau medii și   combinațiile de gazon, piatră sau lemn pot să îți creeze oază de natură de  care ai nevoie.
  3. Da un aer rustic curții tale. Dacă vrei să aduci  puțină simplitate în viață ta, inspiră-te din natură, din viață rurală și  fă alegeri care să îți aducă această notă și în curtea ta. Mobilierul din  lemn, cu aspect cât mai natural sau nefinisat, în combinație cu sfoară de     diferite grosimi te vor apropia și mai mult de natură. De asemenea, pentru     a plusa în acest sens, poți opta pentru elemente decorative din piatră. În   ce privește plantele, ar fi potrivite unele autohtone, plantate direct în  pământ sau în ghivece cu aspect decorativ rustic, pe care să le plasezi pe  marginea aleilor sau pe lângă gard.
  4. Alege un aer modern, minimalist și mergi  pe un decor inovator, în contururi și forme exacte, funcționale. Pentru că îți plac echilibrul și obiectele care au o destinație clară, probabil că  vei opta pentru o curte smart, cu decorațiuni puține, dar care au sens  pentru ține. Îți place să păstrezi spațiile personale cât mai aerisite,  care să îți dea voie să te relaxezi, fără să te simți încărcat sau presat  de un spațiu exterior prea aglomerat.
  5. Decorează-ți curtea pe măsură personalității tale. Dacă ești o fire mai romantică, atunci pui preț pe detalii și îți dorești o  atmosfera care să te inspire și să îți inducă acea stare de bine și de recunoștință. Curtea ta va fi un loc ideal pentru activități precum  scrisul, cititul și poate chiar dansul. Vei decora atunci curtea cu  elemente fine, elegante, lampadare sofisticate și obiecte de mobilier  chic, care vor fi înconjurate de trandafiri, bujori, și alte flori     parfumate.
  6. Așează zona de luat masă în funcție de preferințe. Pentru a     te bucură de o viziune plăcută asupra spațiului amenajat de ține, poți  plasa zona de dining și de relaxare în centrul grădinii și o poți proteja  cu o copertină textilă, rezistență la intemperii. Pe de altă parte, poți  plasa zona de luat masă lângă casă, sub o terasă de sticlă, pentru a lasă     mai mult spațiu pentru amenajare grădina micro de plante aromatice, flori  sau pentru desfășurarea diverselor activități în aer liber. Mai mult, nu     uită să adaugi un hamac, un balansoar sau un leagăn pentru un plus de     relaxare și diversitate adus curții tale.
  7. Amenajează-ți o mini-fântână arteziană. Probabil     că știi că sunetul produs de clipocitul apei este deosebit de relaxant, așa că poți să aduci această muzică îmbietoare și la ține în curte, și-ți  vei aminti mai ușor de ieșirile în natură sălbatică. Îți vei pune la     încercare imaginația și vei fi energizat de decorarea unui astfel de     colțișor, care-ți va fi sanctuar. Dacă ideea ți se pare drăguță dar nu te     vezi lucrând la un astfel de proiect, să știi că nu ai nevoie neapărat de  instalații complicate în acest sens; poți alege o fântână arteziană     solară, de exemplu, sau poți cumpără una gata făcută.
  8. Bazează-te pe nivele diferite de înălțime pentru evidențierea zonelor  de interes. În acest sens, poate vei  vrea să amenajezi un bazin cu apă sau un loc de joacă pentru cei mici. Acesta poate fi plasat pe un podium, în capătul celălalt al curții, în vreme ce zona de luat masă poate fi plasată pe un alt podium. În spațiul  care îți rămâne, vei putea să decorezi cu plantele și arbuștii pe care îi preferi.
  9. Creează-ți o grădina verticală. Dacă spațiul de care     dispui nu este foarte ofertant, sau dacă îți dorești mai mult spațiu de  mișcare, fără să te simți aglomerat, grădinile verticale sunt o idee     minunată. Poziționează pe garduri sau paleți de lemn jardiniere cu plante decorative sau chiar plante aromatice și legume. Pe lângă aspectul util și     decorativ, grădinile verticale protejează anumite zone din curtea ta, aducând un plus de intimitate acestora.
  10. Pavează traseele des frecventate. Drumul din casă către zona  de relaxare poate fi pavat în moduri inedite, atât din dale de beton, cât  și din pietriș ornamental de poveste, care vor reuși să facă bine față trecerii timpului și diverselor condiții meteorologice. De asemenea, alege gazonul pentru restul curții, pentru un aspect vizual plăcut și îngrijit.

Bucură-te de oportunitatea de a avea o curte și de a face niște amenajări exterioare inovative și remarcabile în ea! Alege unul dintre cuiburile din Liziera de Lac, foarte potrivite pentru ține și pentru familia ta, care va doriți o oază de aer curat și natură, departe de aglomerația orașului. Fiind totuși aproape de oraș, dar având posibilitatea să te bucuri de toate avantajele unui ansamblu rezidențial București dotat cu tot ceea ce ai tu nevoie, Liziera de Lac este cea mai bună alegere pe care o poți face! Lasă-te surprins de nouă lume de la marginea orașului, plină de liniște și armonie!

 

Ești pasionat de ciclism? Un motiv în plus pentru o casă nouă în Liziera de Lac

Ești pasionat de ciclism? Un motiv în plus pentru o casă nouă în Liziera de Lac

Tot mai mulți oameni se îndreaptă către un trai mai liniștit și mai relaxant, departe de aglomerația orașelor și de poluarea fonică și atmosferică din mijlocul acestora. Este și firesc, ne simțim în elementul nostru atunci când ne aflăm în natură, de parcă am fi într-o conexiune directă cu aceasta. Simțim și respirăm în ritmul ei, așa încât doar astfel parcă ne simțim compleți.
Casa intr-un ansamblu rezidential verde

Îți poți permite o casă într-un ansamblu rezidențial verde?

Probabil ai visat de nenumărate ori la casă perfectă. Fiecare detaliu este deja conturat în mintea ta, iar interiorul casei și locul în care este amplasată reflectă stilul pe care îl preferi în cel mai fidel mod. Chiar dacă știi deja cum vrei să arate casă visurilor și care este sentimentul pe care ți l-ar oferi, îți rămân, totuși, câteva întrebări în minte