Ce înseamnă casa la gri

În sectorul imobiliar există anumiți termeni utilizați pentru a descrie casele de vânzare: casă la roșu, casă la gri și casă la cheie. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest domeniu, termenii pot crea confuzie. De exemplu, în cazul caselor la roșu și la gri, multe persoane cred ca denumirile se referă la materialul din care este construită casa (cărămidă sau beton). De fapt, este vorba doar despre etapa deconstrucție a casei.

Înainte de a fi complet pregătită pentru mutare, adică la cheie, orice casă trece prin două etape elaborate, în această ordine: casă la roșu, casă la gri. Aceste stadii sunt complet diferite, după cum vei putea observa din următoarele informații.

Case la roșu

Fie că alegi să construiești de la zero o casă lângă București sau te gândești să optezi pentru un ansamblu rezidențial de case, prima etapă importantă din construcție este casa la roșu. În acest stadiu, casa ar trebui să fie prevăzută cu următoarele elemente, considerate ca fiind bază:

·      fundație;

·      structură;

·      structura acoperișului (fără învelitoare);

·      zidărie.

Având în vedere faptul că discutăm despre un stadiu incipient, aceste case au un cost mai redus în comparație cu casele la gri și, bineînțeles, cu cele la cheie. Dacă alegi un ansamblu rezidențial care îți oferă case la roșu, trebuie să știi că prețul discutat inițial cu dezvoltatorul poate să difere. De asemenea, te poți aștepta la întârzieri în ceea ce privește termenul de finalizare a acestei etape deconstrucție. De aceea, îți recomandăm să te documentezi cu privire la reputația dezvoltatorului imobiliar din București sau din orașul în care plănuiești să îți achiziționezi noua locuință.

Case la gri

Etapa care urmează imediat după casa la roșu este casa la gri. Aceste case sunt semifinisate și ar trebui să fie prevăzute cu următoarele dotări, în completarea celor menționate deja în cazul caselor la roșu:

·      turnarea șapelor la planșeu;

·      șanțuri pentru montarea țevilor aferente instalației sanitare;

·      sisteme termoizolatoare (cu polistiren sau vată minerală);

·      hidroizolație interioară și exterioară;

·      acoperiș cu sistem de învelitoare;

·      tâmplărie

Dacă te orientezi spre un ansamblu rezidențial de case din București, în funcție de dezvoltator poți găsi case la gri care au următoarele caracteristici, în plus față de cele standard:

·      finisaje exterioare pentru pereți (tencuiala decorativă, vopsea de exterior sau similar);

·      finisaje interioare pentru pereți (tencuire);

·      pereți de compartimentare;

·      tavane din gips carton

·      instalație electrică (fără întrerupătoare, prize sau corpuri de iluminat);

·      instalație sanitară (fără a fi incluse și obiectele sanitare, ci doar conexiunea la sistemul de alimentare al locuinței.

Așadar, o casă la gri este o locuință aflată într-o etapă intermediară de construcție, între casa la roșu și casa la cheie. În general, diferența de preț dintre o casă la roșu și una la gri este de 25-30%, cel puțin pe piața imobiliară din București. În ceea ce privește o casă la cheie, așteaptă-te la un cost cu aproximativ 10% mai mare, față de casa la gri(creștere valabilă tot pentru prețurile practicate în București).

Este necesar să menționăm faptul că elementele amintite anterior și caracteristicile unei case la roșu sau la gri nu sunt universal valabile pentru fiecare situație sau ansamblu rezidențial. De aceea, înainte de a lua o hotărâre asupra unei case pe care ovei achiziționa, asigură-te că discuți cu dezvoltatorul sau cu echipa care seva ocupa de construcție, pentru a defini clar dotările de care vei beneficia. Stadiile de construcție nu sunt reglementate, fiind o convenție. Așadar, este important ca părțile implicate să aibă aceeași înțelegere asupra lor, pentru a nu exista probleme în procesul de construcție.

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică