Cât costă construcția unei case?

Dacă te gândești să îți construiești casa visurilor în viitorul apropiat sau dacă plănuiești să cumperi o casă în București ori înaltă zonă a țării, unul dintre principalele aspecte de care vei fi interesat este costul. Pentru a lua o decizie, probabil te întrebi și ce tip de casă costă mai puțin din punct de vedere al construcției: cea fără etaj sau cea cu etaj.

Costurile de construcție a unei case depind de mai multe variabile, iar în acest articol vom sintetiza cele mai importante informații de care ai nevoie.

Pentru început, trebuie să știi că proiectarea casei, etapă premergătoare construcției, este similară din punct de vedere al costurilor, raportându-se la suprafața casei, indiferent dacă aceasta este cu etaj sau fără.

La costurile de proiectare se mai adaugă și altele, care nu țin în mod direct de construcția casei, dar pe care este bine să le ai în vedere. De exemplu, dacă plănuiești să amenajezi o curte generoasă, va trebui să iei în calcul și aceste cheltuieli. Pe lângă curte, este necesar să ai în vedere și un gard de împrejmuire a proprietăți. În acest caz costurile variază în funcție de tipul de gard ales și suprafața de curte împrejmuită.

Casă cu etaj

La ce costuri să te aștepți dacă vrei să construiești o casa cu etaj? Conform specialiștilor, comparând costurile de construcție ale unei case formată din parter și mansardă cu cele pe care le implică o casă desfășurată doar pe parter, vom constata că o locuință cu etaj este mai puțin costisitoare. Bineînțeles, ca puncte de reper în comparație sunt luate case care au aceeași suprafață.

Pentru o casă desfășurată doar la nivelul parterului, costurile sunt mai mari, deoarece fundația și acoperișul locuinței vor avea o suprafață mai extinsă. În schimb, dacă suprafața casei este împărțită pe parter și etaj, fundația și acoperișul își vor reduce întinderea.

În general, construcția unei case cu etaj te va costa cu aproximativ 30-40% mai puțin, în comparație cu o casă desfășurată pe un singur nivel. Bineînțeles, costurile variază în funcție de suprafața casei și materialele folosite.

Casă fără etaj

Costurile de construcție ale unei case fără etaj depind de variabile precum suprafața construită și materialele utilizate. Contează și locul în care este amplasat terenul: de exemplu, construcția unei case în București este mai costisitoare, comparativ cu alte orașe.

Pentru documentele necesare construcției și branșamente, așteaptă-te să achiți o sumă care pornește de la 7000 de euro, valabil pentru casele construite în București.

Manopera pentru o a construi o casă fără etaj, cu suprafața de 100 mp, începe de la 20000 de euro, fiind vorba despre o locuință la roșu, fără acoperiș.

Pentru materialele de construcție vei mai cheltui o sumă care începe de la 40000 de euro.

Ulterior, după construcție, mai este vorba și de costuri pentru finisaje, manopera finisajelor, mobilat și utilat. Nu uita de gard și de proiectul de amenajare pentru curte, care înseamnă costuri suplimentare.

În general, după ce îți faci un calcul atent și ai în față o sumă aproximativă în care s-ar putea încadra construcția unei case, este recomandat să adaugi un plus de 20-30% din total, pentru cheltuieli neprevăzute sau pentru fluctuații de preț.

Dacă iei în calcul achiziționarea unei locuințe deja construite, cu siguranță vei găsi în oferta noastră de vânzare casa perfectă la care ai visat pentru familia ta! Avantajele, dacă optezi pentru o casă într-un complex rezidențial de lângă București precum Liziera de Lac, sunt numeroase, inclusiv din punct de vedere al costurilor. În plus, vei scăpa de grijile și stresul care apar, inevitabil, dacă te hotărăști să construiești o casă de la zero.

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică