Case lângă spații de încărcare auto electrice

În ultimii ani, atenția tuturor oamenilor și a business-urilor s-a îndreptat către protejarea mediului și căutarea unor soluții sustenabile care să ne asigure un viitor cât mai sănătos. De aceea, proiecte cu impact pozitiv asupra mediului și în care accentul este pus asupra economisirii energiei, diminuarea poluării și conservarea habitatului natural au început să fie dezvoltate, iar oamenii să răspundă tot mai bine la astfel de inițiative.

Iar dacă vorbim despre un stil de viață sustenabil și în armonie cu natura, atunci și casa în care locuim ar trebui să ne ofere facilitățile pentru a face acest lucru.

Spre exemplu, casele inteligente, sau smart homes, sunt locuințe tehnologizate care au ca scop să asigure un confort maxim celor care locuiesc în ele, dar și să poată contribui la eficientizarea și raționalizarea consumului de energie, destul de ridicat, al unei casei, în general.

Casa eficientă

Casa inteligentă te poate salva de facturi mari la energie electrică și la consumul de apă pentru că prin tehnologiile de care dispune îți va permite să stingi luminile și alte obiecte electronice pe care le-ai uitat aprinse în priză, chiar și atunci când te afli în pat și nu vrei să te mai ridici pentru a le opri, sau chiar ai plecat spre serviciu și nu dorești sau nu poți să te întorci din drum.

Astfel, automatizarea locuinței ajută proprietarii să își îmbunătățească eficiența. În loc să lase diferite aparaturi sau electrocasnice în funcțiune o zi întreagă, un sistem tehnologic inteligent dintr-un smart home, prin utilizare repetitivă și colectare date, poate învăța comportamente și se poate asigura că ambientul din casă, sau anumite tipare de consum ale proprietarilor, sunt replicate zilnic sau ori de câte ori este nevoie, așa încât aceștia să aibă suficientă căldură, răcoare, lumină etc. atunci când sunt acasă. Același lucru este valabil și pentru alte activități casnice sau de întreținere din gospodărie, sau din zona curții. De exemplu, cu un sistem de irigare inteligent, gazonul va fi udat doar atunci când este necesar și cu cantitatea exactă de apă.

Reducerea costului la facturi reprezintă un beneficiu extrem de important atât pentru proprietari, dar și un demers important pentru sănătatea mediului înconjurător.

Dacă acum câțiva ani conceptul de smart home era privit ca unul potrivit mai degrabă unor familii sau persoane cu venituri mult peste medie, acum, avantajele pe care le oferă un stil de viață smart tech sunt incontestabile și accesibile familiilor care își doresc un stil de viață și de trai în armonie cu natura.

Casa care îți oferă liniște

Unul dintre cele mai apreciate beneficii ale automatizării casei este liniștea și confortul pe carele oferă proprietarilor, permițându-le acestora să fie mereu în control asupra a ceea ce se întâmplă în locuință, să-și monitorizeze casele de la distanță, evitând, pe cât posibil, declanșarea unor pagube sau evitând pericole precum o cafetieră lăsată aprinsă, sau ușa de la intrare lăsată descuiată, geamuri deschise sau căldura pornită etc.

În plus, în cazul în care în casă trăiesc și sau numai persoane în vârstă care ar trebui supervizate, prin faptul că oferă monitorizare și control permanent al locuinței, îi poate ajuta pe vârstnici să rămână acasă confortabil și în siguranță, mai degrabă decât să se mute într-un azil de bătrâni sau să necesite îngrijire la domiciliu 24/7.

Liniște, confort și un stil de viață în armonie cu natura poți găsi și la Liziera de Lac, un complex de case inteligente la 15 minute distanță de București. Complexul este gândit ca un oraș smart în sine care oferă rezidenților toate facilitățile urbanului în mijlocul naturii, punând accentul pe protejarea mediului înconjurător și sănătatea oamenilor care locuiesc aici.

De aceea, spațiile verzi ocupă peste 50% din  zonă, există un parc de panouri solare care produce energie pentru întregul complex, există stații de monitorizare și control a calității aerului și apei, piste de biciclete și stații de încărcare auto pentru mașinile electrice ale rezidenților sau ale oaspeților acestora. Prin toate facilitățile și dotările din Liziera de Lac, familiile sunt încurajate și susținute să trăiască sănătos și sustenabil zi de zi.

 

 

 

 

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică