Apartament în București sau casă lângă oraș: Cum îți alegi locuința?

Momentul în care te gândești că trebuie să te așezi la casa ta este unul plin de încercări, iar tu îți dorești să faci cea mai bună alegere. Tocmai de aceea, îți vei pune întrebarea: ce să aleg -apartament în București sau casă lângă oraș? Este bine să știi exact ce îți dorești de la casa ta și ce anume contează cel mai mult pentru ține. Pune în prim-plan facilitățile de care te vei bucura în fiecare situație și vezi către care dintre acestea se înclină balanța. În acest sens, am pregătit pentru tine un articol în care am analizat avantajele și dezavantajele acestor tipuri de locuințe, sperând că te vor face să iei cea mai bună decizie în acest sens.

Care este diferența de preț?

Fără doar și poate, un apartament în București este deseori mai ieftin decât o locuința la casă, lângă oraș. Asta pentru că de cele mai multe ori vei plăti pentru un spațiu mai restrâns, prețul raportându-se și la zona în care îl cumperi, dar și la accesul către facilitățile din apropiere: centre comerciale, mijloace de transport, instituții de învățământ, spitale și altele. De asemenea, cu cât este mai vechi, un apartament va costa mai puțin, întrucât rezistență și durabilitatea sa pot fi îndoielnice din acest punct de vedere. Designul, compartimentarea, instalațiile electrice și sanitare, dar și restul facilităților pot fi, de altfel, demodate, fapt ce implică costuri în plus pentru reparații sau renovare.

Pe de altă parte, o casă lângă oraș, nouă, la cheie, amplasată într-un complex rezidențial care îți pune la dispoziție toate acestea și mult mai multe, va costa ceva mai mult, însă diferența de preț este motivată de următoarele aspecte: designul modern și sustenabil, apropierea de natură, liniștea, lipsa aglomerației și a zgomotelor urbane obositoare care se aud chiar și din interiorul locuințelor, facilități în proxima vecinătate a casei tale, net superioare unui apartament în oraș (terenuri de sport, locuri de joacă, piscină, restaurant, promenadă etc) imobil mult mai spațios, spații aerisite, acces controlat și pază permanentă în interiorul ansamblului rezidențial.

Avantaje și dezavantaje

Unul dintre dezavantajele alegerii unei locuințe la casă, în afară orașului, demn de luat în considerare și care nu ține de ansamblul rezidențial în sine, este distanță față de oraș. Poate că, din cauza traficului, îți va lua ceva timp să ajungi în inima orașului.  Dacă ești o persoană care iubește ieșirile în oraș, freamătul și vibrația neobosită a urbanului, confortul transportului subteran care te duce cu ușurință dintr-o parte în altă, atunci traiul la casă, lângă București, nu ti se va părea o idee tocmai strălucită. În plus, dacă ești o persoană activă, care iubește arta, cinematografele, ieșirile la teatru și viața de noapte bucureșteană, nu vei reuși să îți găsești locul mutându-te la casă ,în afară orașului.

Cu toate acestea, familiile tinere, adesea caută mai multă liniște, mai mult spațiu de joacă, creativitate și prilejuri de explorare (drumeții sau cercetări în natură), la îndemână pentru ei și copiii lor. Multe astfel de persoane și-au dat seama, locuind într-un apartament mic din oraș, că au nevoie de o casă mai spațioasă, aflată într-un loc mai retras și mai liniștit. Mai mult decât atât, aceștia își doresc cu multă ardoare un spațiu intim, personal, de tipul unei terase generoase sau o curte care să le dea mai multă libertate de mișcare.

Riscuri de analizat înainte să te muți

Dacă totuși te-ai decis să te muți în afară orașului, e bine să analizezi în detaliu aspectele ce țin de cât de ușor ajungi aici, cât de practicabile sunt drumurile în condiții meteo extreme (inundații, troiene de zăpadă). De asemenea, e bine să te asiguri că sistemele de colectare a apei sau de canalizare, cât și instalațiile decurent electric sunt în perfectă stare și funcționale. Este bine să iei în considerare și proximitatea față de o unitate spitalicească sau rapiditatea cu care poate ajunge o ambulanță aici în cazul unei urgențe sau a unui accident neprevăzut. 

Și prezența unităților de învățământ în zona în care vrei să te muți este un aspect foarte important, întrucât cu siguranță nu vei vrea să petreci zilnic ore întregi în trafic, dus-întors, pentru a ajunge la școală sau înapoi acasă cu copiii tăi.

Costurile de întreținere sunt importante, mai ales când ne referim la cât de bine a fost făcută locuința: dacă este izolată bine, așa încât costurile pentru încălzirea pe timpul iernii să nu fie mari, dacă instalațiile și finisajele sunt calitative, așa încât să nu necesite reparații și multe alte aspecte din această sfera.

În ce privește aceste riscuri enumerate mai sus, dacă vei alege una dintre case București în Liziera de Lac, te asigurăm că nu te vei confrunta cu o infrastructură deficitară a complexului, ba dimpotrivă, te vei simți că într-un mic orășel modern și foarte inteligent compartimentat pentru liniștea și confortul tău. În plus, Liziera de Lac beneficiază de spații comerciale, un community hub multifuncțional, farmacie și o unitate pentru servicii medicale de baza și urgențe. De asemenea, în cadrul complexului există o gradiniță, locuri de joacă, terenuri de sport și piscină și te poți bucură de avantajul de a le avea pe toate acestea într-un singur loc.

Dacă crezi că Liziera de Lac este locul în care poți avea viața la care ai visat, într-un mediu relaxant, plin de oportunități, atunci vino să te ajutăm să îți alegi cuibul!

 

Solicită o ofertă în Liziera de Lac

Mulțumim! Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Oops! Ceva nu a mers bine in trimiterea mesajului.

Amenajarea interioară a unei case noi: Tendințe și inspirație

Casa nouă: Cum să optimizezi eficiența energetică