5 lucruri bine de știut când vrei să-ți cumperi o casă

Dacă ai decis că e momentul să-ți cumperi o casă, înseamnă că ești gata să faci acest pas important și că ești pregătit să întâmpini toate implicațiile acestui proces. De mare impact financiar, dar și emoțional, cumpărarea unei case te poate expune la un serios examen de rezistență și de stres. Deși sunt multe lucruri ce țin de gust și de preferințe, sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont în acest caz. În continuare, am centralizat 5 cei mai importanți factori pe care trebuie să-i ai în vedere atunci când te-ai hotărât să îți achiziționezi o nouă locuință.

1. Legitimitatea dezvoltatorului imobiliar asigură bunul mers al lucrurilor. Mai întâi de toate, este necesar să te interesezi de legitimitatea dezvoltatorului imobiliar. Unul serios, care nu vrea doar să intre în posesia banilor de pe achiziție, ci și să îți asigure confortul, facilitățile și beneficiile promise, te va convinge de profesionalismul său prin calitatea și siguranța pe care ți le oferă. În plus, vor fi multe indicii care îți vor dezvălui dacă acesta respectă sau nu legea în ce privește construcția casei sau a ansamblului rezidențial din care aceasta face parte. De exemplu, mulți dezvoltatori imobiliari care se află în ilegalitate  sau care au ceva de ascuns, nu vor accepta plata prin credit bancar ci doar plata cash. De ce? Pentru că aceștia sunt conștienți că banca va efectua o serie de verificări “la sânge” pentru a vedea dacă imobilul îndeplinește anumite cerințe, ce sunt extrem de importante în a garanta validitatea unei locuințe.

2. Banii de care ai nevoie pentru tot ce implică procesul de achiziție. Mulți oameni nu știu exact costurile pe care trebuie să le suporte atunci când achiziționează o casă. Ei bine, cumpărarea unei case nu presupune doar plata locuinței, ci și onorariul perceput de notarul care întocmește actele, atât pentru antecontract, cât și pentru contractul propriu-zis de vânzare-cumpărare a imobilului. Mai mult decât atât, dacă plata acestuia se va face cu ajutorul unui credit bancar, e bine de știut că pentru acordarea creditului, pe lângă alte cerințe, se percepe un avans. Acesta este de 5% din prețul total al imobilului, în cazul creditului de Prima Casă, respectiv de 15% în cazul creditului imobiliar. Tocmai de aceea, este bine să faci, măcar orientativ, un deviz estimativ al tuturor cheltuielilor impuse de acest proces, ca să nu fii luat prin surprindere ulterior.

3. Materialele folosite la construcția casei îi decid acesteia durabilitatea în timp. Când alegi locuința pe care ți-o dorești, verifică structura de rezistență a casei, materialele folosite în construcție, întrucât acestea garantează pentru calitatea și durabilitatea în timp, dar și pentru valoarea acesteia. Este bine de știut că niciun imobil nou nu ar trebui să fie cumpărat fără Cartea Construcției, un document care include toate etapele procesului de construcție, cât și informații despre materialele folosite. Astfel, vom vedea în ce măsură construcția este efectuată corect, lucru care ne va scuti sau nu de cheltuieli nejustificate pe renovări sau reparații, de care ar fi nevoie mult prea devreme. Și garanția de bună execuție pentru instalații și finisaje trebuie menționată în contractul de vânzare-cumpărare al casei. De asemenea, constructorul este obligat să asigure o garanție a structurii de rezistență pentru o perioadă de 50 de ani.

4. Amplasamentul și localizarea își vor spune cuvantul în viața ta de zi cu zi. Este important să iei în considerare distanța dintre imobil și punctele tale de interes, dar și unde și cum este amplasată locuința în cadrul complexului rezidențial sau a cartierului din care face parte. Trebuie să vezi dacă este sau nu ușor de ajuns la ea și dacă îți convine timpul pe care îl petreci pe drum. Mai mult, interesează-te, dacă este posibil, ce construcții există deja în zonă și ce anume ar urma să se construiască în vecinătatea casei pe care o ai în vedere, dar și dacă circulă mijloace de transport în comun în apropiere. Totodată, asigură-te că această locuință îți asigură proximitatea locurilor care au sens major pentru tine:

- spații verzi, parcuri, restaurante în care să te relaxezi și să petreci timp de calitate cu cei dragi;

- farmacie sau centru de îngrijiri medicale în caz de urgențe;

- unități de învățământ în cazul în care ai copii;

- piață sau spații comerciale în care să faci cumpărăturile zilnice;

- locul de muncă.

5. Racordarea implicită la utilități este importantă încă de la început. Când alegi să cumperi o anume casă, este necesar să acorzi o atenție deosebită utilităților și dotărilor pe care ți le oferă. Este o grijă în minus și este necesar ca aceasta să fie deja racordată la apa curentă, electricitate, gaze, internet și cablu TV. Pentru toate acestea nu vei mai plăti astfel, un cost suplimentar perceput la fiecare racordare în parte. Pe de altă parte, în ce privește dotările casei, ferestrele, ușile, centrala termică și caloriferele trebuie să fie de o calitate superioară și să reziste în timp, așa încât să nu faci prea curând o redecorare sau să fii nevoit să achiți facturi costisitoare (ca urmare a unor dotări defectuoase sau montate fără simț de răspundere).

Liziera de Lac te scapă de toate aceste griji și îți pune la dispoziție case noi de vânzare pe placul tău, care să răspundă nevoilor tale și să-ți asigure un trai decent și fericit, în mijlocul naturii, dar aproape de toate punctele tale de interes. Vino să vezi complexul nostru rezidențial și te vei convinge atât de calitatea construcțiilor, finisajelor, spațiilor amenajate în proximitate, cât și de vibe-ul bun pe care ți-l inspiră amplasamentul și comunitatea din care vei face parte.

Ești pasionat de ciclism? Un motiv în plus pentru o casă nouă în Liziera de Lac

Ești pasionat de ciclism? Un motiv în plus pentru o casă nouă în Liziera de Lac

Tot mai mulți oameni se îndreaptă către un trai mai liniștit și mai relaxant, departe de aglomerația orașelor și de poluarea fonică și atmosferică din mijlocul acestora. Este și firesc, ne simțim în elementul nostru atunci când ne aflăm în natură, de parcă am fi într-o conexiune directă cu aceasta. Simțim și respirăm în ritmul ei, așa încât doar astfel parcă ne simțim compleți.
Casa intr-un ansamblu rezidential verde

Îți poți permite o casă într-un ansamblu rezidențial verde?

Probabil ai visat de nenumărate ori la casă perfectă. Fiecare detaliu este deja conturat în mintea ta, iar interiorul casei și locul în care este amplasată reflectă stilul pe care îl preferi în cel mai fidel mod. Chiar dacă știi deja cum vrei să arate casă visurilor și care este sentimentul pe care ți l-ar oferi, îți rămân, totuși, câteva întrebări în minte